Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse presidentskandidaat Campos overleden

Datum : 14/08/2014
Land : Brazilië

 Braziliaanse presidentskandidaat Campos overleden

De socialistische presidentskandidaat Eduardo Campos is woensdag omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Santos, een stad in de staat Sâo Paolo.

De leider van de Braziliaanse Socialistische Partij en meerdere leden van zijn campagneteam zaten in een klein vliegtuig dat in een woonwijk in Santos verongelukte. Niemand in het vliegtuig overleefde het ongeluk. Ook tien mensen op de grond raakten gewond, aldus de woordvoerder van de lokale brandweer.

De 49-jarige Campos, die op de derde plaats stond in de peilingen van de verkiezingen van vijf oktober, ging aan boord van het vliegtuig in Rio de Janeiro. Daar was hij dinsdagavond geïnterviewd door een nationale televisiezender. De presidentskandidaat ging naar Santos voor een campagne evenement. Het vliegtuig verongelukte rond tien uur in de ochtend in Santos, een stad die ongeveer zeventig kilometer van Sao Paulo ligt.

Brandweer, politie en ambulances waren ter plekke. Aanvankelijk zei de brandweer dat een helikopter was neergestort, maar een woordvoerder van de luchtmacht zei dat het vliegtuig een Cessna 560XL was. Tenminste drie huizen raakten beschadigd en op videobeelden die bewoners hadden gemaakt, was brand te zien in de huizen.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug