Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse rechtbank heft bankgheim op in onderzoek naar Temer

Datum : 26/02/2018
Land : Brazilië

Braziliaanse rechtbank heft bankgheim op in onderzoek naar Temer

De hoofdaanklager in Brazilië verwierf een bevel van het Hooggerechtshof om het bankgeheim van verschillende mensen en bedrijven op te heffen naar wie een onderzoek wordt ingesteld in een havencorruptiezaak waarbij president Michel Temer betrokken is.

Een woordvoerder van procureur-generaal Rachel Dodge zei dat rechter Roberto Barroso toestemming had verleend aan de aanklagers om bankrekeningen, fiscale informatie en e-mails te onderzoeken, maar hij wilde geen namen noemen van personen of bedrijven die erbij betrokken waren.

Globo TV meldde zaterdagavond dat officieren van justitie en politie ook bankrekeningen, belastinginformatie en telefoontjes van de president wilden onderzoeken. De zaak, die verband houdt met aantijgingen van steekpenningen bij het verkrijgen van de uitbreiding van havenconcessies vorig jaar, is de enige zaak van corruptie waarbij de president nu betrokken was.

De federale politiechef Fernando Segovia van Brazilië vertelde Reuters twee weken geleden dat het onderzoek geen bewijs van corruptie had gevonden en dat al snel geconcludeerd zou kunnen worden dat er geen misdaad was gepleegd.

Rechter Barroso belde vorige week naar de politiechef om zijn opmerkingen toe te lichten over een onderzoek dat nog steeds open was.

Bron : El Comercio
Bookmark and Share


Terug