Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Braziliaanse regisseur Héctor Babenco overleden

Datum : 16/07/2016
Land : Brazilië

Braziliaanse regisseur Héctor Babenco overleden

De Braziliaanse filmregisseur Héctor Babenco is woensdag op zeventigjarige leeftijd in São Paulo overleden. Hij voerde zijn grootste commerciële succes in 1985 met de film Kiss of the Spider Woman, waarmee hij een Oscarnominatie kreeg voor beste regisseur.

Babenco regisseerde zijn eerste grote film in 1975, King of the Night. In 1981 brak hij internationaal door met Pixote, waarmee hij onderscheidingen won op filmfestivals in Locarno, San Sebastian en Los Angeles. Met Carandiru, een film die hij in 2003 maakte, won hij liefst zeven prijzen. Hij werkte met acteurs als William Hurt, John Lithgow, Raul Julia, Jack Nicholson, Meryl Streep, Tom Berenger en Daryl Hannah. Hij acteerde zelf ook in enkele films.

De in Argentinië geboren Babenco woonde en werkte in Zuid Amerika, Europa en de Verenigde Staten. Behalve regisseren en acteren, schreef hij filmscripts en werkte hij als producer.

Bron : BuzzE, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug