Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Braziliaanse schrijver Ruben Fonseca wint Manuel Rojas-prijs

Datum : 01/10/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse schrijver Ruben Fonseca wint Manuel Rojas-prijs

De Braziliaanse schrijver Rubem Fonseca heeft afgelopen vrijdag de eerste editie van de Ibero-Amerikaanse Literatuurprijs ''Manuel Rojas'' gewonnen. De prijs wordt uitgereikt door de Chileense regering en heeft als doel het werk van een Ibero-Amerikaanse auteur extra aandacht te geven. De prijs draagt de naam van Manuel Rojas (1897-1973), een bekende Chileense schrijver. De prijs is de equivalent van de Ibero-Amerikaanse Pablo Neruda prijs voor de poëzie, die werd ingesteld in 2004. De winnaars van de twee prijzen ontvangen 60.000 Amerikaanse dollar aan prijzengeld. 

De Chileense minister van Cultuur, Luciano Cruz-Coke, maakte deel uit van de jury. Hij benadrukte het belang van Fonseca, een auteur die zo'n vijftig romans en verhalenbundels op zijn naam heeft staan. Fonseca raakte internationaal bekend in 1973 met de publicatie van het boek O Caso Morel. Cruz-Coke benadrukte dat Fonseca de Ibero-Amerikaanse literatuur sterk heeft beïnvloed door zijn focus op de hedendaagse, sociale realiteit van Latijns Amerika. 

Fonseca won eerder al de Camões prijs (2003), de meest prestigieuze prijs voor de Portugees geschreven literatuur, en de FIL Guadalajara prijs (2003). 

Bron : Estado do São Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug