Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse senator Torres ontslagen wegens vermeende corruptie

Datum : 12/07/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse senator Torres ontslagen wegens vermeende corruptie

De Braziliaanse senator Demostenes Torres is uit de Senaat gezet wegens vermeende banden met een gokbende. Volgens de politie heeft Torres een gedetineerde gokmagnaat geholpen speciale gunsten voor zijn bedrijven te verkrijgen in ruil voor geld. Torres ontkent alle aantijgingen en zegt dat hij als zondebok in het corruptieschandaal wordt neergezet.

De onafhankelijke Torres is in de 188-jarige geschiedenis van het Braziliaanse Senaat pas de tweede senator die door zijn collega’s uit zijn functie is verwijderd. Zijn naam kwam in februari naar voren in een politieonderzoek naar zakenman Carlos Augusto Ramos, beter bekend als Carlinhos Cachoeira. Tijdens het afluisteren van telefoongesprekken kwam de politie te weten dat Torres zijn kantoor gebruikte om Ramos te helpen met het verkrijgen van officiële vergunningen en overheidsopdrachten. De politie heeft klinklaar bewijs van 653 telefoongesprekken en 40 bijeenkomsten tussen Ramos en Torres in de afgelopen jaren.

Aanklagers zeggen dat Torres 1,5 miljoen dollar ontving van de bedrijven van Ramos. Daarop heeft het Braziliaanse Hooggerechtshof een onderzoek naar het optreden van de senator geopend. Ramos werd in februari gearresteerd op verdenking van witwaspraktijken en het beheren van een illegale gokbende.
Brazilië wordt de afgelopen jaren gekenmerkt door corruptieschandalen rondom hooggeplaatste politici. Zes ministers zijn inmiddels vertrokken wegens schandalen over vermeende corruptie.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug