Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse troepen bezetten grote favela in Rio

Datum : 08/04/2014
Land : Brazilië

Braziliaanse troepen bezetten grote favela in Rio

De operatie begon maandag om vijf uur in de ochtend toen gepantserde wagens en tanks de belangrijkste wijk van de uitgebreide favela Mare in Rio de Janeiro binnenvielen. Mare is de laatste vesting die onder leiding staat van drugsbendes.

Zaterdag bezetten 2700 soldaten het Mare-complex waar 120.000 mensen wonen. De soldaten en mariniers die tot en met juli de leiding hebben over de veiligheid in Mare startten na de operatie met patrouilles en de zoektocht naar wapens en drugs. Het is nog niet bekend of de troepen arrestaties hebben verricht of drugs in beslag hebben genomen. Wel meldt  nieuwsorganisatie Efe  dat een kleine partij narcotica in beslag is genomen.

De militaire operatie ging 68 dagen voor het begin van de wereldkampioenschappen van start en zal 31 juli eindigen. Generaal Ronaldo Lundgren zei dat het leger langer kan blijven wanneer de autoriteiten dat noodzakelijk vinden. Volgens de autoriteiten zijn er in recente weken tijdens pacificatie-operaties in verschillende favela’s zestien doden en, acht gewonden gevallen en ongeveer 160 arrestaties verricht.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug