Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse troepen proberen politiestaking Salvador in bedwang te houden.

Datum : 07/02/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse troepen proberen politiestaking Salvador in bedwang te houden.

In Salvador zijn de afgelopen week, twee weken voorafgaand aan Carnaval, 3500 militairen ingezet om 4000 demonstrerende politieagenten en de criminaliteit die hierdoor toeneemt in bedwang te houden. Hiervoor worden rubberen kogels gebruikt.

Afgelopen dinsdag begon deze staking om zo hogere lonen te eisen, de eis staat momenteel op een loonsverhoging van minimaal 30% en betere arbeidsomstandigheden, maar deze staking gaat niet ongemerkt voorbij. Wegblokkades en een grote toename van criminaliteit zijn een gevolg van hun wijze van staken. Tientallen politiewagens zijn gekaapt en gebruikt tijdens deze wegblokkades.

 Politiepatrouille vindt sinds de staking  vrijwel niet meer plaats, dit heeft tot vandaag de dag geresulteerd in 93 dodelijke slachtoffers, een verdubbeling van het aantal een jaar geleden. Met Carnaval voor de deur en duizenden toeristen die speciaal voor dit evenement een bezoek doen aan Salvador is dit een uiterst ongunstige maar hoogstwaarschijnlijk effectieve timing. De gouverneur van Bahia, Jaques Wagner, stelt dat de staking illegaal is en beschuldigt enkele politieofficeren van gewelddadige tactieken. Volgens Wagner zaaien de officieren angst onder de Bahiaanse bevolking.
 

Bron : cnn
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug