Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse voetballers steunen protesten

Datum : 20/06/2013
Land : Brazilië

Braziliaanse voetballers steunen protesten

Neymar, David Luiz en Hulk hebben hun steun uitgesproken voor de protesten van honderdduizenden landgenoten tegen het gebrek aan investeringen in onderwijs, gezondheidszorg en vervoer.

“Ook ik wil een rechtvaardiger, veiliger, gezonder en eerlijker Brazilië”, aldus Neymar via Instagram. Een van zijn voorgangers bij Barcelona en het nationale elftal Rivaldo drukte zijn steun krachtiger uit: “Het is een schande om zoveel geld uit te geven aan het WK en ziekenhuizen en scholen in precaire omstandigheden te laten”, zo was te lezen via Twitter. Hij vervolgde: “Ik heb aan den lijve de moeilijkheden ondervonden van naar een openbare school gaan en het ontbreken van een goede gezondheidszorg. Tot op de dag van vandaag doet het pijn als ik er aan denk dat mijn vader werd aangereden en stierf, omdat hij niet werd behandeld in het openbare ziekenhuis van Recife”.

De kosten van het WK, volgens nieuwe schattingen 13.000 miljoen dollar, zijn een van de voornaamste redenen van de protesten in Brazilië. Tijdens de wedstrijd tussen Brazilië en Mexico woensdag in het kader van de Confederations Cup verzamelden zich buiten het stadion 30.000 personen uit protest tegen de kosten van het WK, de prijs van het openbaar vervoer, de corruptie en andere problemen. Ondanks het verbod van de FIFA op politieke manifestaties binnen het stadion, waren tijdens de wedstrijd die Brazilië met 2-0 won spandoeken tegen corruptie te zien.

 

Bron : El País, BBC
Bookmark and Share


Terug