Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Braziliaanse voetbalsters verdienen beter

Datum : 04/09/2020
Land : Brazilië

Braziliaanse voetbalsters verdienen beter

De speelsters van het Braziliaanse nationale vrouwenvoetbalteam ontvangen voortaan dezelfde vergoedingen en beloningen als de mannelijke spelers. Dat heeft de Braziliaanse voetbalbond CBF woensdag 2 september bekendgemaakt. Alle spelers krijgen dezelfde dagelijkse vergoedingen bij een oproep voor het nationale team en dezelfde bonussen bij eventuele toernooiwinsten. Dat geldt dus ook voor Marta Vieira da Silva (foto), aanvoerder van het Braziliaanse vrouwenvoetbalteam en meervoudig Wereldvoetbalster van het Jaar.

De gelijke behandeling is in maart al doorgevoerd, maar sindsdien zijn er door de nationale elftallen geen interlands meer gespeeld vanwege de uitbraak van de coronapandemie. “Er is nu geen verschil meer tussen mannen en vrouwen”, zei CBF-voorzitter Rogério Caboclo. Onder meer de beloningen voor deelname en eventuele winst bij het eerstvolgende WK zullen voor beide teams gelijk zijn, aldus Caboclo. Wat de exacte vergoedingen zijn voor spelers die worden opgeroepen voor De Goddelijke Kanaries, de bijnaam van het Braziliaanse voetbalteam, is niet bekend.

De Braziliaanse voetbalbond voegt zich bij een klein clubje van landen dat al eerder besloot voetballers en voetbalsters gelijk te behandelen. Australië, Noorwegen en Nieuw-Zeeland gingen het Zuid-Amerikaanse land voor.

Bron : NRC
Bookmark and Share


Terug