Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Brazilië boycot Jerome Valcke van Fifa

Datum : 04/03/2012
Land : Brazilië

Brazilië boycot Jerome Valcke van Fifa

Brazilië wil niet langer te maken hebben met de secretaris-generaal van de Fifa, Jerome Valcke, nadat hij “onaanvaardbaar" commentaar heeft geleverd op de voorbereidingen van Brazilië voor het WK. Valcke vond dat het land een “schop onder de kont moest krijgen.”

Minister van Sport Aldo Rebelo heeft de Fifa verzocht iemand anders sturen om mee samen te werken. Valcke noemt dit “kinderachtig.” Hij vindt dat het land meer bezig is met hoe het WK te winnen dat het te organiseren. Volgens Rebelo is de analyse van Valcke niet overeenkomstig de feiten en de realiteit. 
  
Valcke toonde zich ook ontevreden over de trage voortgang van het aanvaarden van speciale ‘WK-wetgeving’, zoals het toestaan van alcohol in de stadions. Dit is in Brazilië verboden en er is in het Congres weerstand tegen deze door de Fifa geëiste aanpassing. 

Brazilie heeft steeds gezegd een succesvol WK te willen afleveren. Het investeert miljarden dollars in de bouw en renovatie van stadions en in de aanleg van infrastructuur, zoals wegen en vliegvelden.
Het WK in 2014 is het eerste dat in Zuid-Amerika plaatsvindt na het WK in Argentinië in 1978.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug