Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië: coronavirus in Latijns-Amerika

Datum : 28/02/2020
Land : Brazilië

Brazilië: coronavirus in Latijns-Amerika

Een Braziliaanse overheidstest heeft afgelopen woensdag het eerste geval van besmetting met het coronavirus in Latijns-Amerika bevestigd. Een ziekenhuis in São Paulo had de verschijnselen bij een patiënt geconstateerd en dit doorgegeven aan het Ministerie van Gezondheid. De 61-jarige man had eerder deze maand een bezoek gebracht aan de Italiaanse regio Lombardije, waar al meer dan 350 gevallen van besmetting bekend zijn.

De diagnose komt tijdens de Braziliaanse carnavalsvakantie, wanneer miljoenen het land door reizen en op straat feest vieren. Op dit moment houden de autoriteiten 20 verdachte gevallen van besmetting met het virus in de gaten.

De besmette patiënt had zich bij het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo gemeld met verdachte verschijnselen en testte vervolgens positief. Een dag later, dinsdag, lichtte het ziekenhuis de epidemiologische autoriteiten van de deelstaat in.

Bron : www.cnbc.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug