Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Brazilië en FIFA leggen geschil bij

Datum : 09/05/2012
Land : Brazilië

  Brazilië en FIFA leggen geschil bij

FIFA en Brazilië hebben afspraken gemaakt om de voorbereidingen voor het WK in 2014 te versnellen. De FIFA is bang dat alle voorzieningen niet tijdig klaar zullen zijn.

Vanaf nu zullen alle voorbereidingen onder leiding staan van Jeremy Valcke van de FIFA en de Braziliaanse minsiter van Sport, Aldo Rebelo. Dit maakte Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA bekend  op een bijeenkomst in Zurich, waar ook de winnaars van het WK, de spelers Ronaldo en Bebeto, aanwezig waren.  Op de vijf uur durende bijeenkomst  lijken ook andere irritaties te zijn bijgelegd.

Twee maanden geleden zei Valcke dat Brazilië een schop onder zijn kont nodig had en meer bezig was met hoe het WK te winnen dan het te organiseren. Brazilië weigerde daarop nog met Valcke samen te werken. Die bood vervolgens zijn excuses aan. “Er zijn geen problemen meer, alles is opgelost”, verklaarde Blatter. 

Brazilië heeft miljarden geïnvesteerd om oude stadions te renoveren en nieuwe te bouwen, en om vliegvelden en wegen aan te leggen. Volgens analisten loopt het werk achter op schema. Brazilië is volgend jaar gastland van de Confederatie Cup, een generale repetitie voor het WK. Gedurende twee weken zijn acht wereldclubs aanwezig.

Het grootste en bekendste stadion van het land, Macarena, zou wel eens niet voor de finale van de Confederatie Cup op 30 juni 2013 klaar kunnen zijn. Volgens de regels van de FIFA moeten alle voorzieningen in februari 2013 klaar zijn. Minister Rebelo verzekers dat alles, ook het Macarena,op tijd klaar is. Vorig jaar werd het werk aan Macarena stilgelegd door een staking. Werknemers klaagden dat ze slecht werden betaald en legden het werk neer.

Het WK van 2014 is het eerste dat in Zuid-Amerika plaatsvindt na het WK van 1978 in Argentinië en het eerste in Brazilië sinds 1950.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug