Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië en Israël werken samen aan onbemand vliegtuig

Datum : 06/02/2013
Land : Brazilië

Brazilië en Israël werken samen aan onbemand vliegtuig

Het Braziliaanse defensieorgaan Avibras heeft aangekondigd samen te gaan werken met vliegtuigfabrikant Embraer SA en het Israëlische bedrijf Elbit Systems. Ze willen samen een onbemand vliegtuig gaan ontwikkelen dat gebruikt zal worden om de grens van Brazilië te controleren. Vooral met oog op het WK Voetbal en de Olympische Spelen in Brazilië, wil het land zijn 16.000 kilometer grens goed beschermen tegen bijvoorbeeld drugs- en wapenhandel. 

Het onbemande Falcao vliegtuig, onderdeel van het gezamelijke project Harpia Systems, wordt ontwikkeld voor de Braziliaanse luchtmacht. Met de deelname van Avibras, van 9 procent, zal het Braziliaanse aandeel in het project vergroot worden. Embraer SA heeft 51 procent van de aandelen, Elbit Systems verlaagt zijn aandeel van 49 naar 40 procent. 

Harpia Systems is een van de projecten die Embraer SA heeft opgezet om gebruik te maken van het groeiende militaire budget in Brazilië. Het onbemande vliegtuig zal een belangrijke rol gaan spelen in het patrouilleren van de rivieren en oerwouden in de buurt van de Braziliaanse grens. 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug