Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië gaat drugsgebruik bestrijden

Datum : 10/12/2011
Land : Brazilië

Brazilië gaat drugsgebruik bestrijden

De Braziliaanse overheid heeft aangekondigd meer dan twee miljard dollar uit te gaan trekken om de verspreiding van crack en cocaïne te bestrijden. Tussen 2003 en 2011 is het aantal drugsverslaafden in het land vertienvoudigd. Alexandre Padilha, minister van Gezondheid, geeft aan: ''Het is een epidemie in ons land, een diepe sociale wond die families kan vernietigen''.

Het plan zal voor 2014 gaan investeren in preventie, zorg en bestrijding van drugsgebruik. Het gaat onder andere om het openen van klinieken waar drugsverslaafden terecht kunnen en het geven van voorlichting en advies. Op scholen zullen preventiecampagnes gehouden worden. Zo'n 210.000 leraren en 3.300 politie-officieren worden getraind om de anti-drugscampagne uit te voeren.

Brazilië grenst aan verschillende landen in Latijns Amerika, en is dus een belangrijke doorgang voor drugs vanuit andere Latijns-Amerikaanse landen naar Europa. Daarom zal de Braziliaanse overheid ook de grenzen beter bewaken om drugssmokkel te voorkomen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug