Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië gebruikt drijvende olieterminal op zee

Datum : 29/08/2012
Land : Brazilië

 Brazilië gebruikt drijvende olieterminal op zee

De Braziliaanse oliegigant Petrobras gaat de eerste drijvende olieterminal in gebruik nemen, dat op zee tankers kan bevoorraden.

“De nieuwe technologie verlaagt de kosten doordat de afstand kleiner wordt die olieschpen moeten afleggen”, zegt de oliemaatschappij. Nu moet ruwe olie van velden buiten de kust naar de wal worden gebracht, waar tankers liggen om bevoorraad te worden.
 
De nieuwe drijvende terminal kan olie opslaan op zee en daar schepen bevoorraden. De eerste terminal zal in juni 2014 in gebruik worden genomen, op een afstand van 90 kilometer van Rio de Janeiro. De terminal kan twee miljoen vaten opslaan, wat gelijk staat aan de dagelijkse Braziliaanse productie.
 
De terminal wordt gebouwd in China en kost naar schatting 318 miljoen dollar. Volgens Petrobras is de terminal ontwikkeld omdat er nieuwe logistieke oplossingen nodig zijn voor de export van Braziliaanse olie. Naar verwachting wordt het project snel goedgekeurd, omdat er geen sociale en milieu toets zal plaatsvinden.
 
Brazilië wil haar olieproductie opvoeren van de huidige twee miljoen vaten per dag tot vijf miljoen in 2020. Dit dankzij de enorme oliereserves die in 2006 voor de kust zijn ontdekt. 
 
 
Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug