Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië: geen nieuwe paspoorten door crisis

Datum : 29/06/2017
Land : Brazilië

Brazilië: geen nieuwe paspoorten door crisis

De Braziliaanse autoriteiten hebben aangegeven geen nieuwe paspoorten meer uit te geven door een budgetcrisis. De Federale Politie, die normaal gesproken nieuwe paspoorten uitgeeft binnen zes werkdagen, neemt vanaf dinsdag geen nieuwe aanmeldingen meer aan vanwege "een gebrek aan fondsen voor onze taken op het gebied van reisdocumenten uitgeven en migratiecontrole." De overheid zegt deze week te zullen debatteren over noodfondsen voor het uitgeven van reisdocumenten.

Een belangrijke opgenbaar aanklager in Brazilië, Carlos Lima, beschuldigt de federale overheid, die fors bezuinigt heeft de laatste tijd. Deze bezuinigingen zouden de politie express in moeilijkheden hebben gebracht, omdat dezelfde federale politie ook verantwoordelijk is voor het onderzoek naar het corruptie schandaal Lava Jato. Veel hooggeplaatste politici worden verdacht binnen dit schandaal. "Wie heeft hier profijt van?" zo vroeg Lima, "de onderzoeksteams zijn veel kleiner geworden door de bezuinigingen."

Waarschijnlijk zal volgende week al een beslissing worden gemaakt rond het beschikbaar stellen van noodfondsen voor het maken van paspoorten. De winterperiode in Brazilië - in juli en augustus - is een tijd dat veel Brazilianen internationale reizen maken.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug