Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Brazilie haast zich met oplevering stadion voor WK

Datum : 09/04/2013
Land : Brazilië

Brazilie haast zich met oplevering stadion voor WK

Duizenden arbeiders werken in drie dagelijkse shifts aan de voltooiing van het Nationale Stadion van Brazilië, Mané Garrincha. In mei vinden hier twee proefpartijen plaats, een maand voor de eerste wedstrijd van de Copa Confederaciones ( Confederatie Cup).

Het stadion moet duurzaam en voor meerdere doelen geschikt zijn. Hier zullen ook wedstrijden worden gespeeld in het kader van het WK voetbal in 2014. Het stadion in hoofdstad Brasilia is met een schatting van 500.000 US$ een van de duurste van de twaalf stadions, waar het WK zich zal afspelen. Het stadion heeft een capaciteit van 70.000 zitplaatsen. Volgens Claudio Monteiro, de lokale secretaris van het WK, worden er dagelijks drieduizend zitplaatsen afgeleverd.

“We hebben alle voorwaarden om een WK en een Confederatie Cup onder ideale omstandigheden te spelen”, zei de gouverneur van het Federale District,  Agnelo Queiroz. Op het moment staat de omgeving van het stadion vol machines en materialen en is slechts de helft van de zitplaatsen geïnstalleerd, maar de autoriteiten verzekeren dat alles op tijd klaar is voor de Copa op 15 juni, die start met de wedstrijd Brazilië-Japan.

Volgens Queiroz wordt het stadion gebouwd op een milieuvriendelijke wijze die uniek is in de hele wereld: er zijn zonnepanelen die voor energie zorgen en regenwater wordt in een reservoir opgevangen voor gebruik in toiletten en schoonmaak. De gouverneur verzekert dat het WK en de Copa ervoor zorgen dat Brazilië zich profileert als toeristische bestemming en buitenlandse investeerders aantrekt.

 

Bron : El Nuevo Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug