Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië hotspot voor Peruaanse immigranten

Datum : 24/12/2011
Land : Brazilië

Brazilië hotspot voor Peruaanse immigranten

Steeds meer Peruaanse immigranten zien een gouden toekomst in Brazilië, en dan voornamelijk São Paulo. Zij komen het land binnen op basis van een toeristenvisum en besteden hun tijd aan het aanleren van een vakmanschap.

In 2009 werd er reeds een plan ontwikkeld waardoor vele economische immigranten vrijgewaard werden van uitzetting. Ook Brazilianen hebben de nationale kas gespekt door in het buitenland te werken en hun gezinnen te onderhouden via financiële steun die zij de thuisblijvers toezonden. Vandaag de dag is het juist de Braziliaanse economie die groeit, door toedoen van economische immigranten.

Twee miljoen immigranten bevinden zich in Brazilië. Ze zijn voornamelijk afkomstig uit Peru, Paraguay, Bolivia en oud-kolonie Angola. Het WK van 2014 en de opkomende Olympische Zomerspelen in 2016 zorgen voor een grote vraag naar werknemers. Ook andere sectoren waarin deze immigranten aan de slag kunnen, zoals horeca en textielindustrie, breiden zich uit.

Bookmark and Share


Terug