Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië in gesprek met Rusland over aanschaf luchtafweersysteem

Datum : 21/02/2013
Land : Brazilië

Brazilië in gesprek met Rusland over aanschaf luchtafweersysteem

Brazilië kondigde woensdag aan dat het onderhandelingen met Rusland is begonnen over de aanschaf van een luchtafweersysteem met het oog op de veiligheid tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Voorwaarde voor Brazilië is dat Rusland de technologie zonder beperkingen overdraagt aan Braziliaanse defensiebedrijven. Er zijn geen bedragen genoemd.

De voorzitter van de Braziliaanse strijdkrachten, generaal José Carlos de Nardi, zei dat het contract over drie maanden zal worden ondertekend en het systeem op tijd komt voor de Olympische Spelen, maar niet voor het WK. "De Olympische Spelen zijn een grotere zorg, omdat het evenement plaats vindt op verschillende locaties in één stad, terwijl het WK alleen gaat om één stadion in verschillende steden".

De onderhandelingen werden aangekondigd na een ontmoeting tussen de Russische premier Dmitri Medvedev aan de Braziliaanse president Dilma Rousseff tijdens zijn bezoek aan Brazilië. De reis van Medvedev volgt op een bezoek van Rousseff aan Moskou in december dat het belang dat beide landen hechten aan het opbouwen van relaties tussen BRICS-landen onderstreepte.

De BRICS-landen - Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika – zijn goed voor een kwart van het mondiale bbp en 40 procent van de wereldbevolking. Ze spreken zich steeds vaker kritisch uit over de 'greep op het internationale economische beleid' van ontwikkelde landen.

 
Bron : BBC, Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug