Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië investeert fors in Peruaanse aardgasindustrie

Datum : 26/04/2012
Land : Brazilië

Brazilië investeert fors in Peruaanse aardgasindustrie

Drie Braziliaanse toonaangevende bedrijven hebben bevestigd hun investeringen en exploratie in de Peruaanse aardgasindustrie te verhogen, terwijl het land zich voorbereidt op de bouw van een nieuwe pijpleiding en petrochemische installaties.

Petrobras verwacht tussen de acht en tien biljoen kubieke voet aardgas te vinden in twee Peruaanse aardoliepercelen. Het bouwbedrijf Odebrecht zal vijf miljard dollar investeren, drie miljard meer dan aanvankelijk gepland, in een duizend kilometer lange pijpleiding van de Camisea gasvelden naar het zuiden van Peru. Deze zal aangesloten worden op petrochemische fabrieken zoals het 3,5 miljard dollar kostende project van Braskem.

De Peruaanse President Ollanta Humala verwelkomt de Braziliaanse investeringen en zei dat de pijpleiding Peru’s energiematrix zullen helpen, die sterk afhankelijk is van de invoer van aardolie. De bouw van het eerste stuk van de pijpleiding begint in juni en zal worden afgewerkt in 2014, aldus de directeur van Odebrecht. Het laatste stuk naar de regio van Tacna in de buurt van Chileense grens zal in 2020 worden gebouwd.

De pijpleiding zal grote energiemultinationals zoals Braskem naar de regio trekken. De fabrieken zouden van alles kunnen produceren, van kunstmest tot explosieven, maar het bedrijf wacht eerst op een stabiele toevoer vanuit de Camisea velden.

Een woordvoerder van Petrobras zei dat de toekomstige productie uit Peru ook als vloeibaar gas naar Chili getransporteerd zou kunnen worden. Het idee om gas naar Chili te exporteren ligt erg gevoelig in Peru, aangezien de twee landen een gespannen relatie hebben ondanks hun nauwe economische samenwerking.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug