Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië kiest burgemeesters

Datum : 08/10/2012
Land : Brazilië

Brazilië kiest burgemeesters

Meer dan 5000 Braziliaanse gemeenten kozen gisteren een nieuwe burgemeester. In de stad Rio de Janeiro won de huidige burgemeester Eduardo Paes opnieuw de verkiezingen. Hij zal in Rio aan de macht zijn als de stad in 2016 de Olympische Spelen organiseert. In São Paulo zullen Jose Serra, van de Sociaal Democratische Partij, en Fernando Haddad, van de Arbeiders Partij, het tegen elkaar opnemen in een tweede ronde. 

Paes won in Rio de Janeiro met 64.4 procent van de stemmen, een verre voorsprong op zijn voornaamste tegenstander Marcelo Freixo. Paes is lid van de middenpartij Democratische Beweging. Hij zal niet alleen de stad leiden tijdens de Olympische Spelen, maar ook tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2014. 

Er zijn veel twijfels over de nog aan te leggen infrastructuur en sportfaciliteiten voor deze grote evenementen. Veel van de bouwprojecten, waaronder de renovatie van het bekende Maracaña stadion, liggen achter op schema. Ook zeggen activisten dat veel geplande wegen en spoorlijnen door de favelas van Rio de Janeiro zullen lopen. Ze bekritiseren dat hiervoor veel mensen gedwongen hun huizen zullen moeten verlaten. 

In São Paulo zijn de kandidaten van tweede ronde een verassing. Volgens peilingen had de kandidaat Celso Russomanno een grote kans. Hij werd echter verslagen door Haddad, die sterk door voormalig president Lula werd gesteund. 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug