Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië lanceert plan tegen armoede

Datum : 03/06/2011
Land : Brazilië

Brazilië lanceert plan tegen armoede

De Braziliaanse overheid heeft een plan gelanceerd tegen armoede in het land. Met dit plan zou er in 2014 geen extreme armoede meer bestaan in Brazilië. Extreme armoede wordt gedefinieerd als een maandloon van 44 dollar of minder. Presidente Dilma Rousseff noemt armoedebestrijding haar grootste prioriteit.


Het plan, genaamd Brasil Sem Miseria, moet het huidige programma Bolsa Familia uitbreiden. Ook is het een aanvulling op bestaande gezondheid- en onderwijsprogramma’s. “Het zou niet de verantwoordelijkheid van arme mensen moeten zijn om naar de staat toe te komen. De staat moet een hand uitsteken naar de armen”, aldus Tereza Campello, minister van Sociale Ontwikkeling.


8.5 procent van de Braziliaanse bevolking leeft in extreme armoede, een totaalaantal van zestien miljoen mensen. Hiervan woont 59 procent in het noordoosten, de armste regio van het land. Door dit plan wil de regering van Rousseff Brazilië het eerste ontwikkelingsland maken dat de millennium doelen van de Verenigde Naties gehaald heeft.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug