Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Brazilië meest liberale land in Amerikaanse continent

Datum : 27/05/2011

Brazilië meest liberale land in Amerikaanse continent

Een onderzoeksteam uit de Verenigde Staten heeft onderzoek gedaan onder 7000 mensen naar de flexibiliteit van hun cultuur. Brazilië werd bestempeld als het meest flexibele, liberale land van het Amerikaanse continent. Op de tweede plaats eindigt Venezuela.

Het onderzoek is gebaseerd op sociale normen in het land, gemeten naar meningen van zijn inwoners. Sociologe Michele Gelfand, van de universiteit van Maryland, geeft aan: “Verschillende typen culturen, liberaal of juist heel strikt, hebben een groot risico op conflict. Hoe beter we deze verschillen begrijpen, hoe beter we hierop zijn voorbereid. Daarnaast helpt het minder kritisch en bevooroordeeld te zijn.”

Op de wereldranglijst stond Brazilië op de zesde plaats, net achter Nederland. Niet alle landen van de wereld zijn betrokken in het onderzoek. Ook werden meestal alleen in grote steden interviews afgenomen, waardoor het beeld vertekend kan zijn.
 

Bron : Gazeta do Povo
Bookmark and Share


Terug