Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië onderzoekt moord op journalist

Datum : 21/05/2015

Brazilië onderzoekt moord op journalist

De Braziliaanse overheid heeft onderzoekers naar de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais gestuurd om de moord op journalist Evany Jose Metzker te onderzoeken. Metzker werd maandag dood gevonden nabij de stad Padre Paraiso, hij werd gemarteld en onthoofd.

Volgens collega’s deed de 67-jarige Metzker onderzoek naar drugshandel en kindermisbruik in de Jequitinhonha vallei, een van de armste gebieden van Brazilië. Lokale journalisten geven aan bang te zijn in dit gebied te werken. Volgens de voorzitter van de journalistenvakbond heerst er in de regio een klimaat van terreur dat journalisten afschrikt om hun werk te doen.

Volgens het in New York gevestigde Comittee to Protect Journalists zijn sinds 2011 tenminste 14 Braziliaanse journalisten vermoord om hun werk. De inter-Amerikaanse persorganisatie heeft de moord veroordeeld en herhaalde haar alarm om het hoge aantal misdaden dat onbestraft blijft in Brazilië. 

 

Bron : BBC, La Estrella
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug