Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië optimistisch op G20 top in Hamburg

Datum : 12/07/2017
Land : Brazilië

Brazilië optimistisch op G20 top in Hamburg

Tijdens de G20 top in de Duitse stad Hamburg gaf de Braziliaanse minister van Financiën, Henrique Meirelles, meer details over het traject van economisch herstel dat zijn land volgt.

Hij zei dat er meer banen kwamen en dat de werkloosheid zich al stabiliseerde. Naar verwachting zal de werkloosheid in de tweede helft van dit jaar verder afnemen. Meirelles benadrukte ook andere positieve ontwikkelingen, zoals de daling van de inflatie en de toename van de koopkracht van de Braziliaanse bevolking.

“Dat is de verdienste van deze regering. Hervormingen hebben de steun van president Temer, maar ook van het parlement. We hebben alle benodigde steun om de hervormingen daadwerkelijk door te voeren”, aldus Meirelles.

Volgens hem zal de regering van Temer blijven werken aan economische groei en  investeerders en consumenten zullen zich blijven inzetten voor de uitvoering van de economische maatregelen van Temer, waarvan de resultaten de komende jaren zullen voortduren.

“Het land zal het pad van groei en herstel van de economie voortzetten en uit de grootste recessie in haar geschiedenis raken; in feite is ze daar al uit”, was de boodschap van Meirelles. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug