Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië privatiseert vliegvelden

Datum : 22/11/2013
Land : Brazilië

Brazilië privatiseert vliegvelden

Luchtvaartautoriteiten hebben deze week bekendgemaakt dat de vliegvelden van Rio en Belo Horizonte, beiden gaststeden van het WK in 2014, worden geprivatiseerd. Er zouden vijf consortia, ieder met een buitenlandse partner deelnemen aan de veiling die morgen plaatsvindt in de beurs van São Paulo. 

Een woordvoerder van het Nationale Burgerluchtvaart Agentschap wilde alleen zeggen dat de namen van de bieders vrijdag officieel bekend worden gemaakt. Volgens officials is er een minimumbod nodig van 2.1 miljard dollar voor een 25-jarige concessie voor Galeo, de luchthaven van Rio, het tweede drukste vliegveld van het land. Voor Confind, de luchthaven van belo Horizonte is minimal een bod 1.09 miljoen dollar nodig voor een concessie van dertig jaar. De contracten moeten in maart worden getekend.

Vorig jaar werden drie concessies gegeven voor in totaal 14 miljard dollar om twee luchthavens in Sao Paulo en een in Brasilia te beheren. Hiermee werd het monopolie van Ifraero gebroken, het federale agentschap dat ruim zeventig jaar de vliegvelden beheerde. Brazilië is zijn verouderde en verstopte viegvelden aan het moderniseren ter voorbereiding op de afhandeling van duizenden toeristen die worden verwacht voor WK Voetbal in 2014 en de Olympische Splen in 2016 in Rio.

Luchthaven Galeo, die nu jaarlijks 17.5 miljoen passagiers afhandelt, moet 2038, het eind van de concessieperiode, 60 miljoen passagiers kunnen ontvangen. Confins, dat nu jaarlijks 10.5 passagiers ontvangt, moet in 2043 groeien tot 43 miljoen passagiers. 

President Dilma Rousseff heeft gezegd dat alle partijen die aan de veiling meedoen tenminste een international partner moeten hebben “met ervaring in het beheer van een luchthaven van minstens 35 miljoen passagiers op jaarbasis.” En deze partner moet “een aandeel van minstens 25 procent hebben in het consortium. Infraero blijft een aandeel van 49 procent  houden in beide vliegvelden.”

De vijf consortia die mogelijk meedingen zijn: 

  1. De grootste wegenbouwer van Brazilië CCR, samen met de Duitse luchthaven Munchen, de Zwitserse luchthaven Zurich.
  2. De Braziliaanse wegenbouwer EcoRodvias, samen met het pensioenfonds Ivepar en de  Duitse luchthaven van Frankfurt.
  3. Het grote Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht, samen met het vliegveld Changi in Singapore.
  4. Het Braziliaanse conglomeraat Queiroz Galvao, samen met het Spaanse Ferovial, dat de Londense luchthaven Heathrow beheert.
  5. Het constructiebedrijf  Carioca Engenharia en GP Investimentos, samen met het Franse Aeroports de Paris, die luchthaven Charles de Gaulle beheert en met het Nederlandse Schiphol dat de luchthaven van Amsterdam beheert. 
Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug