Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië stelt groeicijfer bij naar 2 procent in 2012

Datum : 16/09/2012
Land : Brazilië

Brazilië stelt groeicijfer bij naar 2 procent in 2012

Brazilië heeft de te verwachten economische groei voor dit jaar naar beneden bijgesteld: van 3 naar 2 procent. De daling is te wijten aan verminderde export door de wereldwijde recessie en aan minder binnenlandse consumptie.

Hiermee is het groeicijfer in 2012 het laagste sinds 2009 en een scherpe daling van de groei die in 2010 nog 7.5 procent bedroeg. Volgens officiële cijfers bedroeg de groei in 2011 2.7 procent. Brazilië werd dit jaar de zesde economische macht ter wereld, waarbij het Engeland voorbij streefde.

President Dilma Rousseff kondigde recent een serie maatregelen aan die de economie de komende vijf jaar met 50 miljard U$ moet steunen. Tot de maatregelen horen de privatisering van zo’n 14.000 kilometer aan spoorwegen en wegen, de verkoop van havens en het verlagen van energiekosten. Dure energie, slechte infrastructuur en stijgende arbeidskosten – bekend als de ‘Custo Brasil’ – drukken op de economische groei, volgens analisten.

De stimuleringsmaatregelen zijn bedoeld om de rol van particuliere investeerders te vergroten
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug