Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië stelt markt open voor landbouwproducten

Datum : 26/07/2018
Land : Brazilië

Brazilië stelt markt open voor landbouwproducten

Brazilië zou kunnen profiteren van het toegang bieden tot zijn binnenlandse markten in ruil voor het openen van nieuwe buitenlandse markten voor zijn landbouwproducten, zei minister Blairo Maggi van Landbouw afgelopen maandag. Hij wees daarbij op kansen in de handel in varkensvlees en koffie.

Brazilië, een van 's werelds grootste exporteurs van voedingsmiddelen, waaronder granen en vlees, zal binnenkort de quota verhogen voor de invoer van varkensvlees uit de Verenigde Staten en enkele Europese landen, aldus Maggi tijdens een conferentie in São Paulo. Hij weigerde om een specifieke tijdlijn of aanvullende details over de quota te geven.

"Je moet iets geven om iets te krijgen", zei Maggi. "We moeten niet bang zijn om iets te importeren, zelfs zaken die we zelf veel produceren." Openstelling voor verdere invoer van koffie, een maatregel die nog steeds door telers wordt tegengewerkt, zou het land ook ten goede kunnen komen door te helpen bij de ontwikkeling van een sterkere oplosbare koffie-industrie, zei Maggi.

Brazilië is in het afgelopen jaar getroffen door een Europees verbod op bepaalde kippenimporten en een Russisch embargo op zijn varkensvlees en rundvlees. Maggi zei dat Brazilië meer dan 100 miljard dollar aan voedsel exporteert, en dat zet het land in de schijnwerpers. "Toen we onze export lieten groeien, kregen we te maken met aanvallen en handelsverboden", zei hij in de openingstoespraak van het Global Agribusiness Forum in São Paulo.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug