Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Brazilië stemt in met 'WK-wet' van Fifa

Datum : 29/02/2012
Land : Brazilië

Brazilië stemt in met 'WK-wet' van Fifa

Een commissie van het Braziliaanse Congres heeft gedeeltelijk ingestemd met speciale ‘Fifa –wetgeving’ die geldig is tijdens het WK in 2014. Een van controversiële punten blijft de eis van Fifa dat alcohol verkrijgbaar moet zijn.

Fifa wil dat de wet zo snel mogelijk wordt aangenomen, maar hij moet nog aan het hele Congres worden voorgelegd. Brazilië heeft stemming over de wet meerdere malen uitgesteld. In de wet moet worden vastgelegd waaraan Brazilië zich heeft verbonden als gastland van het WK. Critici zien in de wetgeving een aantasting van Brazilië’s binnenlandse zaken.

De verkoop van alcohol is in Braziliaanse stadions wegens veiligheidsredenen verboden. De minister van Gezondheid heeft het Congres opgeroepen dit zo te houden. De Fifa zegt de commerciële rechten van haar sponsors te moeten beschermen. Een van de hoofdsponsors is bierbrouwer Budweiser.

Een ander heikel punt is de mate waarin Brazilië voor de kosten opdraait in geval van een natuurramp of een terroristische aanval.  De speciale wet moet eerst nog door het parlement en de Senaat en vervolgend door president Dilma Rousseff worden getekend.

Intussen heeft Globo de mediarechten gekocht voor de WK’s van 2018 en 2022, volgens Fifa. Ze wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Globo heeft de rechten tot uitzending al sinds 1970.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug