Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië stuurt troepen naar de grens

Datum : 08/08/2012
Land : Brazilië

Brazilië stuurt troepen naar de grens

In Brazilië is een leger van bijna 10,000 man naar het Zuidelijke grensgebied uitgezonden om illegale handel tegen te gaan. De uitzending valt onder de zogenoemde Operation Agatha, en is de vijfde binnen een reeks missies om criminaliteit te bestrijden.

De missie zal duren tot het einde van de maand, en richt zich voornamelijk op het luchtverkeer. Jose Geraldo Ferreira, bevelhebber van de missie, heeft uitgelegd dat de troepen op drie manieren zullen bijdragen in de omgeving. “Er wordt ondersteuning geboden aan lokale gouvernementele organisaties en aan de bevolking, en we zullen een directe confrontatie aangaan met de criminelen.”

Verder zal de operatie zich niet alleen richten ook drugscriminaliteit, omdat dit volgens legeraanvoerder Joarez Alves Pereira niet het grootste probleem in de omgeving is. Er zal onder andere ook gezocht worden naar criminelen die explosieven verkopen, waarmee bendeleden in het verleden automatische telmachines opgeblazen hebben.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug