Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Brazilië verbiedt olieboringen Chevron

Datum : 24/11/2011
Land : Brazilië

Brazilië verbiedt olieboringen Chevron

Brazilië heeft tijdelijk het Amerikaanse bedrijf Chevron verboden om naar olie te boren naar op haar grondgebied. De National Petroleum Agency (ANP) zegti dat het Chevrons werkzaamheden in Brazilië opschort tot de oorzaak van een olieramp voor de kust van Rio de Janeiro is vastgesteld .

Chevron heeft inmiddels excuses aangeboden voor het lek, maar benadrukt dat ze er alles aan gedaan hebben om het lek te stoppen. Het hoofd van Chevron Brazilië George Buck, verscheen voor het Lagerhuis van het Braziliaanse parlement om zich te verontschuldigen voor het lek. "We gaan het ongeval grondig onderzoeken en de resultaten zullen we voorleggen aan het Braziliaanse volk zodat dit niet opnieuw gebeurt, hetzij hier of in enig ander deel van de wereld", aldus Buck.

De Braziliaanse overheid heeft Chevron een boete opgelegd voor de lekkage. De Braziliaanse minister van Milieu Izabella Teixeira, zei dat Chevron meer boetes kan verwachten als na onderzoek blijkt dat het bedrijf overtredingen heeft begaan die geleid hebben tot de lekkage.

Volgens Braziliaanse autoriteiten is de lekkage nu onder controle en is de olievlek was teruggebracht tot twee vierkante kilometer. Het hoofd van het ANP, Haroldo Lima, zei dat het ongeluk "ernstig was, maar geen grote."

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug