Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië verleent werkvergunningen aan Haïtiaanse migranten

Datum : 17/04/2013

Brazilië verleent werkvergunningen aan Haïtiaanse migranten

Meer dan 900 Haïtiaanse immigranten in de Braziliaanse staat Acre hebben toestemming gekregen om in Brazilië te blijven wonen. De woon- en werkvergunningen zijn uitgegeven na dat een speciale eenheid opdracht had gekregen een passende oplossing te vinden voor de de toenemende migrantenstroom. Acre verklaarde vorige week de noodtoestand  nadat 1.700 migranten binnen twee weken in de staat arriveerden.

De meeste immigranten zijn Haïtianen, maar er zijn ook Afrikaanse en Aziatische migranten wiens situatie onopgelost blijft. De overheid gaf enkele maanden geleden zo’n 4000 Haïtianen een visum en verklaarde dit tot een eenmalige actie. Hierna beloofde de Braziliaanse overheid de grenscontroles op te voeren. Sindsdien is echter een toenemend aantal immigranten via smokkelroutes in Peru en Bolivia de grens over gekomen. 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug