Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië wil handel met Argentinië stimuleren

Datum : 10/05/2012
Land : Brazilië

Brazilië wil handel met Argentinië stimuleren

Braziliaanse fabrikanten erkennen het potentieel om de invoer uit Argentinië de komende jaren te verdrievoudigen, maar eisen een compromis van wederkerigheid om de handelsbarrières te verlagen. Dit heeft Paulo Skaf, voorzitter van de invloedrijke Federatie van Industrieën van São Paulo  (FIESP), gezegd in het kader van een bezoek van de Argentijnse Minister van Binnenlandse Handel, Guillermo Moreno, aan het midden- en kleinbedrijf in São Paulo.

Bij de desbetreffende bijeenkomst op het kantoor van FIESP in São Paulo zijn vertegenwoordigers van 330 Argentijnse bedrijven en 270 managers van Braziliaanse fabrikanten bijeengekomen. Ook enkele Argentijnse hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig.

In een privé-ontmoeting met Moreno, die achter de Argentijnse importrestricties en reguleringen van de markt voor vreemde valuta zit, benadrukte Skaf de grote zorgen over de belemmeringen voor Braziliaanse goederen in Argentinië. De bijeenkomst in São Paulo werd nodig geacht omdat de bilaterale handel sterk is gedaald sinds Argentinië een nieuwe reeks maatregelen instelde om import af te remmen. Tegelijkertijd kent Brazilië een overweldigend handelsoverschot.

Argentinië voert momenteel een beleid gebaseerd op importsubstitutie om de productie en werkgelegenheid te stimuleren, die uiteindelijk voor een positieve handelsbalans moeten zorgen. Hierdoor is de Braziliaanse export naar Argentinië met 23 procent gedaald in april. Argentinië is na China en de Verenigde Staten de belangrijkste handelspartner van Brazilië. De bilaterale handel bedroeg in 2011 ruim 40 miljard dollar met een voor Brazilië gunstig overschot van 5,8 miljard dollar.
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug