Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Brazilië wil open selectieprocedure presidentschap Wereldbank

Datum : 16/02/2012

Brazilië wil open selectieprocedure presidentschap Wereldbank

Brazilië heeft er bij de Wereldbank op aangedrongen meer aandacht voor ontwikkelingslanden te geven bij de vervanging van vertrekkend president Robert Zoellick. De Braziliaanse Minister van Financiën, Guido Mantega, pleit voor een president die gekozen wordt op basis van competentie en kwaliteiten in plaats van nationaliteit. Zoellick heeft aangegeven in juni 2012 terug te treden als president van de Wereldbank, na een ambtstermijn van vijf jaar. Washington gaat direct op zoek naar een nieuwe kandidaat.

Brazilië staat kritisch tegenover de bestaande afspraak dat sinds 1945 Europese leiders de president van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) kiezen terwijl de Verenigde Staten de president van de Wereldbank selecteren. Het opkomende Brazilië behoort tot de zogenaamde BRICS landen – samen met Rusland, India, China en Zuid-Afrika – die een grotere invloed in multilaterale financiële organisaties zoeken.
 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug