Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brazilië wil wapensmokkel harder bestrijden

Datum : 15/04/2011
Land : Brazilië

Brazilië wil wapensmokkel harder bestrijden

De Braziliaanse minister van Justitie, José Eduardo Cardozo, heeft deze vrijdag aangekondigd de wapensmokkel aan de grenzen beter te willen controleren. De landelijke regering gaat samenwerken met de lokale regering en politie van de deelstaat Paraná, waar de meeste wapens worden binnengebracht. Dit initiatief loopt parallel aan de landelijke Campagne voor Ontwapening. Deze is opgezet als gevolg van de schietpartij op een school in Rio de Janeiro, waarbij twaalf kinderen om het leven kwamen.

Minister Cardozo gaf aan dat de Campagne voor Ontwapening slechts één strategie is om de wapenhandel tegen te gaan. Er moeten ook contacten met buurlanden komen over wapensmokkel. De minister erkent dat er niet voldoende politiemensen zijn om langs de gehele grens van Brazilië te patrouilleren. Er kan echter wel beter contact komen tussen politie en overheden. Ook moeten er nieuwe technieken komen om grotere delen van de grens in de gaten te houden.

Bron : Gazeta do Povo
Bookmark and Share


Terug