Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Brazilië winnaar van Odesur spelen 2014

Datum : 18/03/2014
Land : Brazilië

Brazilië winnaar van Odesur spelen 2014

De tiende editie van de Zuid-Amerikaanse spelen, de Odesur Spelen 2014, eindigen vandaag in de Chileense hoofdstad Santiago. De spelen zijn op 7 maart begonnen en hebben meer dan 3.500 sporters uit Argentinië, Aruba, Bolivia, Brazilië, gastland Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela bij elkaar gebracht in 33 verschillende sporten.

Brazilië heeft tot nu toe 92 gouden, 66 zilveren en 62 bronzen medailles gewonnen. De Odesur Spelen zijn een regionaal multisportevenement dat om de vier jaar in Zuid-Amerika wordt gehouden. De spelen worden georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse Sportorganisatie ODESUR (Organización Deportiva Sudamericana), vandaar de naam. 

Dit jaar hebben de Braziliaanse sporters in de disciplines atletiek, handbal, mountainbike, duiken, paardrijden, turnen, judo, kunstzwemmen, zwemmen, moderne vijfkamp, tafeltennis, boogschieten en beachvolleybal gewonnen. 

Nu richt de strijd zich op de tweede plaats tussen Colombia met 49, Venezuela met 42 en Argentinië met 40 gouden medailles. Argentinië blijft het land dat het vaakst de Odesur spelen gewonnen heeft, met zeven titels, terwijl Colombia de spelen in Medellín 2010 heeft gewonnen. De Odesur spelen einden vandaag en er moeten nog 40 gouden medailles worden uitgereikt voor boksen, schermen, voetbal, gymnastiek, zwemmen in open water, taekwondo, schieten, zeilen en volleybal.

Bron : El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug