Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

'Brazuca' is de officiële naam voor de voetbal van het WK 2014

Datum : 04/09/2012
Land : Brazilië

'Brazuca' is de officiële naam voor de voetbal van het WK 2014

De FIFA laat weten dat Brazilianen de naam ‘Brazuca’ hebben gekozen voor de voetbal van het komende WK in 2014. Het woord wordt vaak gebruikt om de nationale trots in het land mee aan te geven en in verschillende buurlanden wordt er een Braziliaan mee aangeduid.

Volgens de FIFA hebben ruim een miljoen Brazilianen meegedaan aan de keuze voor een naam voor de voetbal. Van hen koos 70 procent voor ‘Brazuca’. Het is ook een bijnaam voor Brazilianen die buiten Brazilië wonen, onder wie de honderden voetballers die elders spelen. Volgens Adidas, die sinds 1970 de officiële WK voetbal levert, haalden twee andere namen de finale: ‘Bossa Nova’ en ‘Carnavalesca’.

Het was de eerste keer dat fans direct betrokken waren bij de naam van de WK voetbal. De bal wordt nog steeds ontwikkeld en getest door verschillende clubs wereldwijd. De ‘Brazuca’ wordt waarschijnlijk de eerste bal met ‘doellijn technologie’, die de FIFA in december introduceert tijdens de zeven-team Club World Cup in Japan. FIFA wil het mechanisme geheel getest hebben voor de Confederatie Cup van 2013, die ook in Brazilië plaatsvindt.
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug