Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Broer Pablo Escobar boos op Netflix over Narcos

Datum : 09/07/2016
Land : Colombia

Broer Pablo Escobar boos op Netflix over Narcos

Roberto Escobar, de broer van de in 1993 doodgeschoten Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar, heeft de on demand-zender Netflix op de vingers getikt over het komende seizoen van de hitserie Narcos. De reeks draait om de Amerikaanse jacht op de schatrijke cocaïnehandelaar, maar volgens Roberto stond het eerste seizoen bol van de fouten, leugens en tegenstrijdigheden.

Pablo's broer verwacht ook de nodige inhoudelijke missers in het tweede seizoen Narcos dat 2 september dit jaar begint. In een soort dreigbrief aan Netflix eist hij alle nieuwe Narcos-afleveringen te mogen zien voordat ze worden uitgezonden. Hij pleit niet voor een algeheel uitzendverbod, maar stuurt aan op een intensieve samenwerking met Netflix en uitstel van de release. Hij zou graag de inhoud hier en daar willen aanpassen. “Want de fans hebben recht op een realistische weergave van de werkelijkheid.'”

Verder waarschuwt hij de zender geen merchandise over de serie te verkopen. “De familie Escobar heeft die naam als merk geregistreerd in Amerika. Als er toch dingen met daarop de naam Escobar worden verkocht moet de familie daarvoor financieel worden gecompenseerd”', aldus Roberto in zijn epistel. 

Volgens Pablo Escobars broer hebben hij en zijn familie met kromme tenen naar het eerste seizoen van Narcos gekeken. “Mijn broer zou alle reeds uitgezonden afleveringen zeker niet leuk hebben gevonden. Misschien dat hij wel van seizoen twee kan genieten als Netflix en ik overeenstemming kunnen bereiken over een samenwerking”. Netflix heeft nog niet gereageerd op de opmerkelijke brief van Roberto Escobar. Voordat het eerste seizoen in augustus 2015 verscheen diende de broer van Pablo Escobar ook als een dergelijk verzoek in bij de streamingdienst. Toen werd zijn vraag volledig genegeerd door Netflix.

Het eerste seizoen werd onder meer in Escobars geboortestad Medellín opgenomen. In de serie zet de Braziliaanse acteur Wagner Moura Pablo Escobar neer als een charismatische en extreem moordzuchtige drugsbaron. Pablo Escobar en zijn Medellínkartel domineerden in de jaren zeventig en tachtig de wereldhandel in cocaïne. Het Medellínkartel was verantwoordelijk voor vele moorden op politici, presidentskandidaten, rechters, journalisten en politieagenten. Daarnaast heeft het kartel verschillende terroristische aanslagen gepleegd. Na de dood van Pablo Ecobar op 2 december 1993 viel het kartel langzaam maar zeker uiteen en verloor aan invloed, omdat veel leiders gevangen zaten of werden vermoord.

Bron : AD
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug