Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Broer van Humala mogelijk eerder vrij

Datum : 04/07/2011
Land : Peru

Broer van Humala mogelijk eerder vrij

Antauro Humala, de broer van de gekozen president van Peru, komt binnenkort mogelijk vrij. Volgens Peruaans openbaar aanklager Rolando Sousa beslissen de rechters over het verzoek van de advocaten van Antauro Humala om de broer van de toekomstige president vrij te laten.

Antauro Humala is veroordeeld voor de moord op vijf politieagenten in 2005 in Andahuaylas. De moord vond plaats tijdens een couppoging. De advocaten hebben verzocht om de aanklacht te veranderen van moord naar opruiing. Hierdoor zou de straf verlaagd worden van vijfentwintig jaar naar tien jaar.

Van de vijf rechters hebben er al twee aangegeven gehoor te willen geven aan het verzoek. Twee andere rechters willen dit niet doen en één rechter heeft zich nog niet uitgelaten over de zaak. Als de rechters akkoord gaan, kan Antauro Humala snel vrij komen. Hij heeft al enige tijd in hechtenis gezeten, waardoor de broer van aankomend president Humala mogelijk binnen één jaar vrij zou kunnen komen, aldus aanklager Sousa. Over in hoeverre deze ontwikkeling samen hangt met de verkiezing van Ollanta Humala als president is geen officiële verklaring bekend.

Bron : Americas Forum
Bookmark and Share


Terug