Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Broers niet langer verdacht van moord Wiels

Datum : 19/05/2013
Land : Curaçao

Broers niet langer verdacht van moord Wiels

De rechter-commissaris op Curaçao heeft geoordeeld dat de broers die zijn aangehouden voor de moord op Helmin Wiels, niet meer worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. Hun voorlopige hechtenis is nu alleen nog gegrond op de bedreiging met een terroristisch misdrijf. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het uiten van bedreigingen met de bedoeling om de bevolking vrees aan te jagen of de sociale structuur van een land te ontwrichten, kan volgens de wet als een terroristisch misdrijf worden gezien. Bedreiging met een terroristisch misdrijf wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van maximaal 100.000 gulden.

Wiels werd zondag 5 mei bij Marie Pampoen doodgeschoten. Enkele dagen na de moord meldden de mannen zich bij een politiebureau, maar ontkenden betrokkenheid bij de moord. De mannen werden aangehouden in verband met de verspreiding van dreigvideo op YouTube waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

Bron : Caribisch Netwerk, Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug