Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brouwerij in gevangenis in Suriname ontdekt

Datum : 17/05/2011
Land : Suriname

De beveiliging in gevangenissen in Suriname blijkt niet waterdicht te zijn. Drugs, alcohol en mobieltjes worden de gevangenis in gesmokkeld. Steeds vaker worden deze goederen aangetroffen bij de gevangenen.

In de Hazard-gevangenis in Nickerie was het naar binnensmokkelen van sterke drank de laatste tijd sterk afgenomen. De gevangenen hadden zelf een andere manier bedacht om aan drank te komen. Met gebruik van ingrediënten uit de keuken van de gevangenis, zoals aardappels, rijst en bruine suiker, slaagden de gevangenen erin zelf rum te brouwen. De rum is daarna verdeeld onder de gevangen en opgedronken.

Helaas voor de gevangenen is het brouwen ontdekt. Waarschijnlijk zal het gevolg hiervan een toename in het smokkelen van sterke drank zijn, omdat de gevangenen weer hun toevlucht tot het smokkelen zullen nemen om aan drank te komen.

Bron : The Times of Suriname
Bookmark and Share


Terug