Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Buitenlanders Cuba veroordeeld voor kindermisbruik

Datum : 19/11/2014
Land : Cuba

Buitenlanders Cuba veroordeeld voor kindermisbruik

Op Cuba zijn in 2013 vier buitenlanders - een Canadees, een Indiër en twee Italianen - veroordeeld tot gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van kinderen. Twee andere buitenlanders wachten hun straf nog af. Het gaat om lange gevangenisstraffen. De Canadees moet 13 jaar zitten, de Indiër 30 jaar voor zowel kindermisbruik en drugsbezit. De Italianen zijn veroordeeld tot 23 en 25 jaar cel.

De details van de straffen werden gisteren gepubliceerd in een overheidsrapport over de strijd tegen kinderprostitutie in 2013. Volgens het document was "bewezen dat de buitenlanders seksueel contact hadden gehad met minderjarigen." In 2013 werden in totaal 144 rechtzaken rond seksueel misbruik van kinderen gevoerd. 13 vertoonden handelingen karakteristiek voor mensenhandel, waarvoor eveneens gevangenisstraffen - van 3 tot 14 jaar - werden uitgedeeld.

Ondanks deze rechtzaken zegt de regering dat "gedurende 2013 er geen zaken waarin waarin kinderen verkocht werden voor seksuele doeleinden en dat kinderprostitutie minimaal was." Ook zegt de overheid dat Cuba "geen bestemming, doorreisroute of bron van mensenhandel is, zeker niet met betrekking tot kinderen, noch zijn er op het eiland criminele organisaties die zich hiermee bezig houden."

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug