Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Burgemeester Bogotá verdwaalt in eigen stad

Datum : 26/10/2018
Land : Colombia

Burgemeester Bogotá verdwaalt in eigen stad

De burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, Enrique Peñalosa, was afgelopen weekend enige uren vermist. Dit gebeurde tijdens een wandeling langs het ‘Vlinderpad’ in de bergen ten oosten van de stad, in gezelschap van een delegatie gemeenteambtenaren.

De wandeling zou zo’n drie uur duren, maar werd een lijdensweg van negen uren voor de eerste burger, voordat het pad naar de buitenwereld gevonden werd. Vanwege de bergachtige omgeving hadden de beschikbare communicatiemiddelen geen bereik en dus kon er geen hulp ingeroepen worden. Uiteindelijk lukte het de Secretaris Generaal van de burgemeester, Raúl Buitrago, een noodoproep te versturen en de buitenwereld te laten weten wat het gezelschap doormaakte.

De boodschap werd opgevangen door de directeur van de brandweer, Pedro Manosalva, die onmiddellijk een reddingsoperatie op touw zette. Het was toen al zes uur ’s middags en er werden meerdere middelen ingezet om de ambtenaren uit hun hachelijke situatie te redden, waaronder machines en touwen omdat zij zich in onherbergzaam gebied bevonden.

De verklaring waarom burgemeester Pañalosa en de ambtenaren zich op deze plek bevonden, ligt in de ambitieuze plannen die de gemeente heeft met het gebied, waar meerdere wandelpaden moeten komen. Deze zullen het gebied een toeristische stimulans geven zonder het risico op verdwalen – een risico dat de functionarissen dus zelf ervaren hebben.

Reactie van de burgemeester op facebook: “Ik ben gisteren verdwaald in de bergen omdat ik veel van de vegetatie daar houd. Met genoegen zal ik daar nog een keer verdwalen. Me inzetten voor Bogotá zal altijd mijn grootste passie blijven.”

Bron : https://colombianoindignado.com
Bookmark and Share


Terug