Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Burgemeester onder druk gezet door eigen partij

Datum : 21/04/2011
Land : Argentinië

Burgemeester onder druk gezet door eigen partij

De burgemeester van Buenos Aires, Mauricio Macri, is tijdens een vergadering door de leiders van zijn eigen partij, Pro, opgeroepen om duidelijkheid te verschaffen over zijn eventuele deelname aan de presidentsverkiezingen van komende oktober. Tot nu toe  waren er vooral geruchten te horen dat Macri zich beschikbaar zou stellen voor het presidentschap van Argentinië. Er bestaat ook nog een mogelijkheid dat Macri zich herkiesbaar zal stellen voor het burgemeesterschap van de Argentijnse hoofdstad. 

Gisteravond werd goed duidelijk welke meningsverschillen er binnen het ‘Macrinismo’ aanwezig zijn. Aan de ene kant is er het merendeel van de partijleiding dat Macri onder druk zet het gevecht om het presidentschap aan te gaan met het risico dat Macri wordt verslagen door Christina Kirchner, de huidige president die op dit moment alle polls aanvoert. Aan de andere kant zijn er Macri’s jeugdvrienden en andere prominente leiders die hem aanraden een carrière als president te vergeten en zich te storten op de herverkiezing als burgemeester.

Vanuit het partijbestuur laat men weten dat Macri “zeer graag” voor het presidentschap zou willen strijden. Toch blijven de meningen verdeeld over de beste oplossing. Velen denken dat de formule die Macri heeft toegepast in Buenos Aires zeer goed zou werken op nationaal niveau. “Het implementeren van de Buenos Aires formule zal een einde maken aan de onzekerheid.”, aldus een belangrijke leider die aanwezig was op de vergadering.

Het scenario dat zich ontvouwd is voordelig voor de kansen van Macri voor het presidentschap. “Wij geloven nog altijd dat Mauricio de beste kandidaat is voor deze post, zeker als we zien dat het Federale Peronisme hard zal moeten werken om de leiding te behouden”, aldus het congreslid Jorge Triaca aan La Nación. Tijdens de vergadering hoorde Macri ieders visie aan en beloofde erover na te zullen denken.

Bron : La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug