Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Burgermeester Mexico wil verbod minirokjes

Datum : 30/05/2011
Land : Mexico

Burgermeester Mexico wil verbod minirokjes

Een burgermeester uit de Mexicaanse deelstaat Sinaloa denkt dé maatregel te hebben gevonden om het hoge aantal tienerzwangerschappen terug te brengen: een verbod op het dragen van minirokjes. Evelio Plata Inzunza, burgervader in het dorpje Navolato, is zelf dermate tevreden over zijn idee om minirokjes verplicht te verlengen tot kniehoogte dat hij zijn vondst heeft voorgelegd aan de deelstatelijke regering. Hij hoopt dat de maatregel in geheel Sinaloa zal worden toegepast.

De deelstaatregering van Sinaloa onder leiding van gouverneur Mario López heeft nog niet officieel gereageerd. Opmerkelijk is dat dezelfde deelstaatregering afgelopen week in het nieuws kwam met een verbod op het afspelen van zogenaamde ‘narcocorridos’, liedjes die de handel en wandel van drugsbazen uit de doeken doen.

Burgermeester Plata Inzunza hekelde de critici die het beleid van de deelstaat “repressief” en “in strijd met vrije expressie” noemen. “Vrijheid is geen vrijheid wanneer het leidt tot libertijns gedrag”, zo liet het hoofd van de gemeente weten. Na bekendmaking van zijn verbodsvoornemen werd de burgermeester doelwit van critici die hem adviseerden seksuele voorlichtingsprogramma’s te ontwikkelen, in plaats van te pleiten voor een verbod op kledingstukken.

Bron : El Mundo
Bookmark and Share


Terug