Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Busbedrijf steunt gezondheidswerkers

Datum : 27/03/2020
Land : Peru

Busbedrijf steunt gezondheidswerkers

Het van oorsprong Duitse softwarebedrijf Beat is in Peru onder meer actief op het gebied van routeplanners en vervoersdiensten (vergelijkbaar met Uber). Het bedrijf heeft besloten een bus geschikt te maken voor het vervoer van gezondheidspersoneel werkzaam voor EsSalud, de Peruaanse medische verzekeraar.

Naast alle andere maatregelen is het vervoer van gezondheidswerkers van en naar hun werk essentieel om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Het bedrijf maakte op 24 maart bekend dat deze dienst geldig blijft zolang als de in het land afgekondigde noodtoestand voortduurt.

De bus is speciaal geschikt gemaakt voor gebruik door artsen, verpleegkundigen en technisch ziekenhuispersoneel en genaamd ‘Bus de Transport EsSalud’.

“Wij vinden dat hulp aan degenen die nu strijden voor de volksgezondheid van cruciaal belang is. Daarom hebben we een bus ter beschikking gesteld voor hun woon-werkverkeer die beantwoordt aan alle voorwaarden van hygiëne”, aldus Sebástian Ricardo Cabrera León, hoofd Marketing van Beat.

De route die de bus neemt en de tijden dat deze zal rijden, zullen afgestemd worden op de behoeften van de gebruikers.

Met deze actie breidt Beat haar actie ‘Beat Misión’ uit, waarmee vervoer op maat aangeboden wordt aan mensen die vanwege hun essentiële beroep moeten reizen, of die vanwege andere redenen officiële vervoerstoestemming hebben gekregen.

Ondertussen heeft het bedrijf haar slogan op haar Facebookpagina aangepast: de leus ‘¿A dónde vamos? (waar gaan we heen?) is doorgestreept en vervangen door ‘#yomequedoencasa’ (ik blijf thuis).

Bron : Mercado Negro
Bookmark and Share


Terug