Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Calderón beschuldigt PRI ervan studenten te hebben afgeslacht

Datum : 13/06/2011
Land : Mexico

In een toespraak die de Mexicaanse president, Felipe Calderón, heeft gehouden voor studenten aan de Stanford University in Californië heeft hij flink uitgehaald naar de Mexicaanse partij Partido Revolucionario Internacional (PRI). Zelf is Calderón lid van de Partido Acción Nacional (PAN).

Volgens Calderón beheerste de PRI ooit alles in Mexico. “Gedurende decennia had deze partij totale controle: Over wat er in de media werd gezegd, wat er op school werd geleerd, welke rockconcerten toegestaan waren, alles. En wanneer studenten, zoals jullie, protesteerden werden ze afgeslacht. Veel tegenstanders van het regime zijn verdwenen”, aldus Calderón. Hij noemde de PRI niet bij naam, maar bleef het hebben over een partij die alle macht had.

Verder vertelde de president de studenten hoe trots hij was dat hij als lid van de PAN president geworden was. Toen hij jong was wond hij zich enorm op over de onrechtvaardigheden die hij zag in Mexico. Eén van die frustraties was verkiezingsfraude. Van zijn vader kreeg hij het advies om altijd te vechten voor zijn idealen, ook al leek het gevecht zinloos. Overigens waren ook bij de verkiezing van Calderón zelf in 2006 flinke twijfels over de uitslag, en beweren stemmen in Mexico dat hij de verkiezingen gestolen heeft.
 

Bron : La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug