Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Calle 13 wint negen Latin Grammys Awards

Datum : 11/11/2011

Calle 13 wint negen Latin Grammys Awards

Het hiphop-duo uit Puerto Rico, Calle 13,  heeft een record aantal Latin Grammys gewonnen tijdens de ceremonie in Las Vegas. Ze kregen er gisteren negen, waaronder die voor beste album met Entren Los Que Quieran. De broers Rene Perez Joglar en Eduardo Jose Cabra Martínez droegen een award op aan “diegenen die echte muziek maken.’’ De Colombiaanse Shakira won de award voor ‘persoonlijkheid van het jaar’ en voor het beste vrouwelijke popalbum met Sale El Sol.

Bij de ontvangst van de Grammys zei Joglar: ”Dit is een cadeau dat ik aan iedereen geef, zodat ze trots kunnen zijn op hun roots, op hun vaderland. Dat ontbreekt hier in de Verenigde Staten.” Calle 13 staat bekend om hun kritische politieke teksten. Zo nemen ze het Witte Huis en het Vaticaan op de korrel en verheerlijken de vreugde van armoede en van de Latijns-Amerikaanse cultuur.

In totaal heeft Calle 13 in hun bestaan 19 Latin Grammys gewonnen. Daarmee hebben ze Juanes verslagen, die er 17 heeft.

 

 

Bron : BBC, AP
Bookmark and Share


Terug