Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Campagne Geenpeace tegen Chileense koperbedrijf Codelco

Datum : 12/01/2016
Land : Chili

Campagne Geenpeace tegen Chileense koperbedrijf Codelco

De campagne van Greenpeace moedigt alle inwoners aan een brief te schrijven aan de directie van het  Chileense mijnbedrijf Codelco om te stoppen met het onverantwoord gebruik van de gletsjers in het land.

In oktober afgelopen jaar kreeg Greenpeace een tegenslag toen de Chileense Kamer van Afgevaardigden het wetvoorstel verwierp om de gletsjers in Chili te beschermen.  Na enkele wijzigingen werd op 11 november het project goedgekeurd, maar niet op de manier waarop het in eerste instantie voorgesteld werd. De woordvoerder van Greenpeace, Estefanía Gonzalez, zei dat de nieuwe wet “slecht is voor de gletsjers en gunstig voor de mijnbouw.” 

Daarom is de organisatie met de campagne begonnen die alle burgers uitnodigt om een brief te schrijven zodat Codelco zich verplicht om de gletsjers niet in gevaar te brengen. De campagne heeft al meer dan 9000 deelnemers en is ook bedoeld om aandacht te trekken van de overheid om de leiding van dit probleem in handen te nemen. De toestand van de gletsjers verergert nog verder door de gevolgen van de klimaatverandering.
 

 

Bron : Veo verde
Bookmark and Share


Terug