Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Campos en Silva kandidaten verkiezingen Brazilië

Datum : 15/04/2014
Land : Brazilië

Campos en Silva kandidaten verkiezingen Brazilië

Een voormalig gouverneur, Eduardo Campos, stelt zich kandidaat voor de Braziliaanse presidentsverkiezingen in oktober 2014. Hij gaat dat doen samen met de internationaal befaamde milieu-activiste, Marina Silva, als kandidaat vicepresident. Zij vertegenwoordigen de Braziliaanse Socialistische Partij (PSB). 

Met deze alliantie hoopt Campos op twintig miljoen stemmen die Silva bij de vorige verkiezingen kreeg. De resultaten van een recente enquête, uitgevoerd door Datafolha, suggereerde dat Campos zou verliezen in de eerste ronde van zittend president Rousseff. Maar Silva zou de verkiezingen tot een tweede ronde weten te draaien als zij voor de rol van president zou gaan. President Rousseff wil herkozen worden voor de Arbeiderspartij (PT). 

Silva was vijf jaar lang minister van Milieu onder vorig president Lula maar trad af wegens meningsverschillen met Lula en werd een criticus van de regering. Ook Campos was ooit een minister in de regering van Lula. 

De eerste ronde van de presidentiële verkiezingen is op vijf oktober, waarna een tweede ronde volgt in dezelfde maand als geen enkele kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen krijgt. Campos en Rousseff nemen het ook op tegen Aecio Neves, een huidig senator voor de Braziliaanse Sociaal Democratische Partij (PSDB). 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug